dijous, 8 d’abril del 2010

Festival de Cinema de Catalunya

Festival de Cinema de Catalunya


El Festival de Cinema Fantàstic de Sitges (actualment també Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya) és un dels premis del cinemamés reconeguts d'Europa, i es considera un dels més importants en l'especialitat de cinema fantàstic.Es va fundar al 1967, s'ha celebrat sense cap interrupció cada any, normalment a principis d'octubre. Té lloc a la costa de Sitges, ciutat situada a 40 quilòmetres de Barcelona (Espanya).


El Festival de Sitges ofereix cada any al públic el millor de la producció internacional en cinematografia fantàstica. A més,sol organitzar homenatges, retrospectives i sessions especials. En les últimes edicions han assistit més 6.000 espectadors que, a més de poder veure les últimes pel·lícules d'actualitat, poden assistir a exposicions i conferències.

Entre les presències més rellevants de les últimes edicions destaquen les de cineastes com Anthony Hopkins, Quentin Tarantino, Dino De Laurentiis, Ralph Fiennes, David Lynch, Sam Raimi, Terry Gilliam, Vin Diesel, Tobe Hooper, Tony Curtis, David Cronenberg, Ray Liotta , Jason Patric, Peter Greenaway, Guillermo del Toro, Kim Ki-Duk, Martin Sheen, Stan Winston, Rob Cohen, Ray Harryhausen, Takashi Miike, Douglas Trumbull, Fay Wray, Jeroen Krabbé, Tadanobu Asano, Dario Argento, Rob Bowman, Guy Maddin, Ben Gazzara, Álex de la Iglesia, Eli Roth, Brian Yuzna, Bret Ratner, Hideo Nakata, Stuart Gordon, Julia Adams, Joanna Cassady o Jaume Balagueró.